Društvo

Зворник: Гријање на вријеме, али уз поскупљење

ЗВОРНИК - У Зворнику ће сезона гријања почети 15. октобра, уз поскупљење од око 15 одсто - најавили су данас начелник општине Зворник Зоран Стевановић и директор Акционарског друштва "Зворник стан" Драган Марковић.


Цијена гријања по метру квадратном стамбеног простора биће 2,58 КМ са ПДВ-ом, а цијена пословног простора по метру квадратном 5,96 КМ без ПДВ. У Зворнику се преко "Зворник стана" грије око 1 800 стамбених јединица и око 300 пословних простора.

Стевановић је на конференцији за новинаре рекао да је руководство "Зворник стана" у техничком смислу спремно дочекало сезону гријања.

"Интервенцијом локалне управе, `Зворник стана` и појачаном активношћу грађана на плаћању приспјелих обавеза, сезона гријања почиње на вријеме", рекао је Стевановић и додао да ће земни гас сутра бити пуштен у мрежу, како би се могле извршити техничке пробе.

Он је додао да ће гријање у Зворнику поскупјети за око 15 одсто јер је сарајевски дистрибутер земног гаса "БХ гас" већ повећао цијене овог енергента за 25 одсто.

Марковић је рекао да се у техничком дијелу "Зворник стан" већ припремио, јер су извршени ремонти свих

инсталација.

Он је апеловао на грађане који нису измирили претходне обавезе за испоручену топлотну енергију да то учине, како не би довели у питање редовну испоруку земног гаса за котлане.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog