Društvo

На Палама гријање скупље за 10 до 15 одсто

ПАЛЕ - Сезона гријања на Палама почела је раније због ниских температура, а цијене услуга биће повећане за 10 до 15 одсто, рекао је Срни директор "Градске топлане" Ненад Павловић.


"Цијена гријања стамбеног простора биће повећана за 15 одсто и износиће 1,18 КМ по метру квадратном, за простор васпитно-образовних и здравствених установа биће повећане за 10 одсто и износиће 2,40 КМ и за пословне просторе такође 10 одсто и износиће 2,70 КМ", прецизирао је Павловић.

Он је рекао да "Топлане" у посљедње три године нисум мијењале цијене услуга, али и истакао да ће и, након овог поскупљења, гријање на Палама бити јефтиније него у окружењу.

Павловић је навео да је извршен ремонт постројења и да су отклоњени уочени кварови и нагласио да је припремљено око 50 одсто дрвног отпада. Он се нада да ће до краја године набавити и остале количине, те да ће ова сезона бити квалитетно обезбијеђена горивом.

Он је навео да "Градска топлана" на Палама загријава површину од око 50 000 метара квадратних или 700 станова, око 6 000 метара квадратних простора у образовно-здравственим установама и око 5 000 метара пословних простора.

"Немамо могућности да ширимо мрежу јер нам је такав систем, све док се не створе услови да се направи нова топлана и обухвати цијели град", рекао је Павловић.

Он је истакао да је посљедњих неколико мјесеци опала наплата, која износи око 80 одсто, због чега је позвао кориснике гријања да измире дуговања од око 100.000 КМ.

Павловић је напоменуо да корисници могу да репрограмирају дуг и да га плаћају у ратама, чиме би олакшали рад "Топлане" и што квалитетније завршили сезону гријања.

Он је рекао да је локална заједница прошле године помогла "Градској топлани" и да је општина обећала и у овој сезони помоћ да би становници имали што квалитетније гријање.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog