Društvo

РАК: Нацрт правила о мобилном радију на јавној расправи

САРАЈЕВО - Савјет Регулаторне агенције за комуникације БиХ упутио је у јавну расправу нацрт правила за професионални/приватни мобилни радио.


 

Циљ овог правила је да дефинише начин и услове кориштења радиофреквенцијских обима, ширине и централне фреквенције канала, те дозвољене снаге емитовања у складу са Заједничким европским планом намјене (ЕЦА), Планом намјене фреквенција у БиХ и ЕЦЦ препоруком, саопштено је из РАК-а.

Сврха доношења правила је даља хармонизација БиХ регулативе у области коришћења радиофреквенцијског спектра са актуелном европском регулативом, као и оном у сусједним државама, с циљем провођења у пракси у БиХ.

Хармонизација регулативе у тој области је међународна обавеза БиХ, а РАК је проводи штитећи у исто вријеме интересе БиХ корисника радиофреквенцијског спектра, наводи се у саопштењу.

Сва мишљења, приједлоге, сугестије и коментаре на предложени нацрт правила могу се доставити на адресу РАК-а: Мехмеда Спахе 1, Сарајево, путем факса: 033 713 080, или на имејл адресу nfo@rak.ba, са назнаком "За јавне консултације - Правило за ПМР", најкасније до 12. новембра

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog