Politika

Грађани највише вјерују Вујановићу

ПОДГОРИЦА - Црногорски предсједник Филип Вујановић ужива највеће повјерење грађана према резултатима истраживања политичког јавног мњења које је данас представио Центар за демократију и људска права (ЦЕДЕМ).


ЦЕДЕМ је истраживање провео почетком октобра на 1 004 испитаника из 16 црногорских општина.

Истраживач ЦЕДЕМ-а Милош Бешић рекао је да предсједник Црне Горе Филип Вујановић ужива највеће повјерење грађана, а слиједе црногорски премијер Мило Ђукановић, министар за европске интеграције Гордана Ђуровић и лидер опозиционе Социјалистичке народне партије Срђан Милић.

Чак 70,4 одсто испитаника сматра да Црна Гора треба да буде чланица ЕУ, а супротно сваки десети грађанин.

Он је истакао да се од октобра 2007. године биљежи негативан тренд подршке уласку у ЕУ.

Против чланства у НАТО је 39,7 одсто грађана, за члансто 32,6, док 27,6 процената нема одређено мишљење.

Бешић је рекао да грађани највише повјерења имају у подгоричку Телевизију ИН 26,4 одсто, први програм Телевизије Црне Горе 23,2, а слиједе Телевизија Вијест која ужива готово 20 одсто повјерења.

Грађани највише вјерују Радио Елмагу, којег слуша нешто више од петине испитаника, док је Радио Црне Горе други по слушаности, јер се за њега одлучило 19,3 одсто анкетираних. На трећем мјесту је Радио Д са 9,2 одсто.

Од штампаних медија, највеће повјерење међу грађанима ужива дневник "Вијести" са 45,7 одсто, "Дан" је на другом са готово 26 одсто, а "Побједа" на трећем мјесту са 22,6 одсто.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog