Politika

Брадић: Држава не смије чествовати у раду медија

БЕОГРАД - Министар културе Небојша Брадић изјавио је да држава не треба да учествује у раду медија, већ мора да ствара услове за њихов неометан и квалитетан рад.


Он је на скупу о положају штампаних медија у региону "Медија прес самит 2010" рекао да држава смије да учествује у креирању услова за рад медија толико да не пређе осјетљиву границу када јој се може замјерити да се мијеша у њихов рад.


Брадић је нагласио да ће Министарство културе настојати да има што активнију улогу у стварању повољног амбијента за развој медија, али ће се одрећи сваког уплива у уређивачку политику.

Он је рекао да то министарство са посебном пажњом уважава примједбе и сугестије о изради Медијске стратегије, као базичног документа за уређење медијске сцене Србије, наглашавајући да ће Министарство културе подржати рад Савјета за штампу, саморегулаторног тијела које је задужено за арбитрирање у кршењу професионалних и етичких норми и јачању угледа професије.

Представник Асоцијације медија Веселин Симоновић рекао је да се нада да ће Савјет за штампу ускоро почети да ради и да се тренутно разматрају начини финансирања тог саморегулаторног тијела задуженог за штампане медије.

Симоновић је додао да Асоцијација медија, удружење које окупља издаваче, неће дозволити да држава учествује у финансирању Савјета за штампу, без обзира на понуђени износ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog