Region

Vujanović je najpopularniji crnogorski političar

PODGORICA- Predsjednik Filip Vujanović i dalje je ubjedljivo najpopularniji političar u Crnoj Gori, dok najviše negativnih ocjena građana ima lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić, pokazalo je najnovije istraživanje Televizije "Vijesti" u saradnji sa agencijom "Ipsos stratedžik marketing".

Istraživanje, urađeno tokom januara, pokazalo je da, uprkos kontroverzama u vezi sa njegovom kandidaturom na predsjedničkim izborima, o Vujanoviću pozitivno mišljenje ima čak 81 odsto građana.

Nastavljen je i trend Vujanovićevog dobrog kotiranja i kod Crnogoraca i kod Srba, ali bolji utisak ima kod Srba - 83 odsto.

Na drugom mjestu i dalje je direktor Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Ćalović o kojoj pozitivno mišljenje ima 68 odsto građana, što je neznatan rast u odnosu na istraživanje u decembru.

Popularnost je opala ministru inostranih poslova Igoru Lukšiću, ali je on i dalje na trećoj poziciji.

Na četvrtoj i petoj poziciji su lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić i ministar odbrane Milica Pejanović Đurišić sa podrškom 64 odsto građana.

Na šestoj poziciji je premijer Crne Gore Milo Đukanović o kome pozitivno mišljenje ima 62 odsto građana.

Prema broju negativnih ocjena, 49 odsto, i dalje prednjači Krivokapić što je, kako se navodi, posljedica njegovog dosta lošeg kotiranja kod ispitanika koji se izjašnjavaju kao Srbi.

Drgi je lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić sa 44 odsto, nakon koga slijedi Vujica Lazović.

Milo Đukanović ima oko 35 odsto negativnih ocjena, a najmanje ih imaju Filip Vujanović 17, Milica Pejanović Đurišić 24 i Vanja Ćalović 25 odsto.

(Agencije/Frotnal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog