Vijesti

Umjetnici o korupciji: Izložba Mitomanija u Banjaluci (Foto)

Banja Luka - U muzičkom paviljonu u parku Petar Kočić u Banja Luci juče je otvorena izložba ctreža i karikatura BiH autora pod nazivom Mitomanija.

Riječ je o izložbi na kojoj su predstavljeni pobjednički radovi prikupljeni kroz nagradni konkurs koji je Transparency International Bosne i Herecegovine u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih raspisao, kao i radovi profesionalnih karikaturista koji su učestvovali u projektu.

Izložbu su otvorili Tomas Mesa, predstavnik Ambasade SAD-a u BiH i Srđan Blagovčanin, izvršni direktor TI BiH.

Blagovčanin je prilikom otvaranja izložbe naglasio da o korupciji  najviše govore nevladine organizacije, Transparency International je vjerovatno jedan od najglasnijih u proteklih desetag godina koliko djeluje u BiH. Dodao je da naravno govore i obični građani koji korupciju osjećaju u svakodnevnom životu, prilikom odlaska kod ljekara i obavljanja onih najosnovnijih potreba.

„Ovaj naš pokušaj, sa ovom izložbom, bio je da riječ damo da na njihov način o korupciji govore umjetnici, da progovore na način na koji oni najbolje znaju a to je kroz ove sjajne radove  i moram da kažem da je veliki broj njih učestvovao, bio je jako težak zadatak žiriju da odabere pobjednike. Radovi odražavaju korupciju u različitim vidovima. Takođe naša ideja je bilo da i na ovaj način pokušamo srušiti mit o korupciji što je postalo toliko uobičajeno da se ni na koji način više ne može izbjeći“, rekao je Blagovčanin.

Osvrnuo se i skore proteste koji su se zbili ističiću da su ovi iskazi nezadovoljstva građana u Sarajevu i Banja Luci kako zbog nezadovoljstva rada političara ali i zbog sveprisutne korupcije u BiH.

Izložba će biti otvorena u periodu od 14.6. do 23.6.2013. i biće otvorena za sve zainteresovane.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog