Vijesti

Tomaš, Gužvić i Riđošić u trci za mjesto direktora Fonda zdravstva

Banjaluka - U Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS juče su održani intervjui sa trojicom kandidata, koji su konkurisali na mjesto direktora Fonda zdravstvenog osiguranja RS, prenosi Glas Srpske.

Osim sadašnjeg vršioca dužnosti direktora Fonda zdravstva Darka Tomaša, za mjesto prvog čovjeka Fonda, na konkursu koji je raspisan krajem marta, aplicirao je i dugogodišnji zamjenik direktora FZO Boro Gužvić i rukovodilac kancelarije FZO u Zvorniku Dragan Riđošić.

U resornom Ministarstvu nisu mogli da preciziraju kada će biti poznato ko je najuspješniji kandidat, istakavši da Komisija za izbor direktora Fonda sprovodi intervjue i da je postupak izbora u toku.

Vlada RS razriješila je sredinom decembra prošle godine Gorana Kljajčina sa mjesta direktora Fonda zdravstvenog osiguranja RS i za v. d. direktora Fonda imenovala Darka Tomaša.

Klinički centar

"Glas Srpske" saznaje da je mandat vršiocu dužnosti direktora Kliničkog centra Banjaluka Dušku Račiću produžen. Mandat Račiću istekao je početkom juna.

- V. d. se postavlja na najduže 60 dana. Za taj period se ne može sprovesti postupak javne konkurencije. Nismo postavili nove ljude i to iziskuje primopredaju i druge probleme. Bilo bi loše mijenjati ljude svaki čas - kazao je juče u Prijedoru ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Slobodan Stanić.

(Glas/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog