Region

Broj žrtva udesa u kanjonu Morače povećan na 19

PODGORICA - Prema posljednim podacima, 19 putnika poginulo je, a 28 teško povrijeđeno kada je autobus rumunskih registarskih tablica juče sletio u provaliju na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, kod manastira Morača. Na mjestu nesreće poginulo je 16 putnika, dok je troje podleglo povredama u Kliničkom centru u Podgorici.

Konačan broj žrtava mogao bi biti veći, jer se osam povrijeđenih putnika, koji su smješteni u Klinički centar i dalje nalazi u životnoj opasnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je da se udes dogodio kada je autobus, rumunskih registarskih tablica, iz za sada nepoznatih razloga, sletio sa mosta Ždrijelo, kod manastira Morača. On je naveo da je autobus završio u provaliju duboku više od 30 metara.

Prema riječima Konjevića, u autobusu je bilo 46 putnika, a uglavnom su u pitanju stariji ljudi. On je kazao da je o nesreći obaviještena rumunska ambasada i izjavio saučešće porodicama preminulih.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ponudio je svu potrebnu pomoć Crnoj Gori, povodom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila kada je rumunski autobus sletio u kanjon Morače. Dačić je izjavio Tanjugu da je ponudio pomoć u medicinskom i stručno tehničkom ljudstvu i svemu što je potrebno da bi se sanirale tragične posljedice nesreće.

Crnogorski premijer Milo Đukanović obišao je sinoć putnike iz Rumunije, koji su nakon udesa u kanjonu Morača, smješteni u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Zajedno sa Đukanovićem, povrijeđene putnike obišli su i ministri unutrašnjih poslova i zdravlja Raško Konjević i Miodrag Radunović.
Ambasador Rumunije u Podgorici Mihail Florič kazao je da su svi stradali i povrijeđeni putnici rumunski državljani.

Direktor Urgentnog bloka Kliničkog centra Vladimir Dobričanin kazao je da je u tu medicinsku ustanovu dopremljeno 30 povrijeđenih putnika. On je naveo da je većina putnika bila sa teškim tjelesnim povredama.

Od 30 dopremljenih putnika, dvoje je odmah podleglo povredama. Od ostalih 28 putnika hitno je operisano 12, od čega se osam nalazi na odjeljenju Intenzivne njege što znači da su životno i dalje ugroženi , rekao je Dobričanin na konferenciji za novinare.

Rumunske vlasti su rano jutros uputile avion kojim će biti vraćeni preživjeli u udesu autobusa rumunskih registarskih tablica koji je juče sletio u provaliju na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, kod manastira Morača.

Rumunski ministar odbrane Mirčea Duša izjavio je da je avion rano jutros poletio iz Bukurešta za Podgoricu, prenio je AP.

(Tanjug/Frontal)

Vezane vijesti: Stravična nesreća u Crnoj Gori - Poginulo 16 turista iz Rumunije (VIDEO)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog