Vijesti

Novinarska akademija u Neumu: Borba protiv govora mržnje

U Neumu će u četvrtak 1. augusta 2013. biti otvorena Novinarska akademija za studente novinarstva i mlade novinare, čiji će fokus biti jezik mržnje, te produciranje sadržaja koji će promovisati smanjenje jezika mržnje u javnom prostoru.

Tokom šestodnevne Akademije, mladi novinari i studenti iz cijele BiH će sa svojim mentorima iz BiH i ekspertom Savjeta Evrope iz Danske izučavati primjere i propise iz BiH i EU koji se odnose na govor mržnje i izvještavanje o različitostima. Takođe, mladi novinari i studenti će u okviru Akademije uraditi i svoje priče koje će afirmisati borbu protiv jezika mržnje. 

Nakon toga, njihovi radovi će biti publikovani u medijima i predstavljeni na novembarskoj konferenciji na kojoj će učestvovati predstavnici Savjeta Evrope, vlada Norveške i Irske, domaćih i međunarodnih organizacija, te mediji.

Novinarsku akademiju organizuje Udruženje BH novinari uz podršku Vijeća Evrope u okviru  projekta "Promocija profesionalizma i tolerancije u medijima u BiH", koji finansiraju vlade Norveške i Republike Irske.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog