Vijesti

Žalba na rješenje u slučaju "Alijagić"

Pravobranilaštvo Republike Srpske uložilo je žalbu na rješenje Okružnog privrednog suda u Trebinju, kojim se odbija njihov prigovor da ranije presuđeni iznos od oko 305.000 KM, na ime odštete za mašine izuzete u ratu iz radionice braće Alijagića, bude tretiran kao unutrašnji dug.

Pravobranilac Republike Srpske Slobodan Radulj ponovio je da je sve što se desilo u ratu, unutrašnji dug, i da, ako porodice poginulih boraca i ratni-vojni invalidi imaju pravo na obveznice za obeštećenje, isto važi i za Alijagiće.

Prema njegovim riječima, Sud u Trebinju je očigledno pogriješio jer nije uvažio izmjene Zakona o unutrašnjem dugu , koje važe od 23. jula, jer je ovu odluku Sud donio 29. jula, ne uvažavajući ove izmjene.

"Ovo je predmet koji je prevazišao pitanja prava i pravde, on je prešao u neke druge političke vode, pa i šire okvire, jedna je vrsta pristiska na Republiku Srpsku, pa bih prije rekao da je to jedan specijalni rat protiv Srpske i iza ovoga ne stoji samo Alijagić, kao pojedinac, kao građanin, a sada više ne kao građanin BiH, već Hrvatske, jer živi u Dubrovniku", naveo je Radulj.

(RTRS/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog