Vijesti

Milinović: Vlada Srpske realizuje svoj plan i program

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske izvršavala je sve svoje obaveze prema budžetskim korisnicima uz određene sistemski planirane mjere i interventne akcije s ciljem unapređenja stanja u brojnim oblastima, izjavio je Srni šef kabineta predsjednika Vlade Srpske Draško Milinović.

On je rekao da je Vlada Srpske izradila analize finansijskih mogućnosti u vezi sa dinamikom vraćanja ranije umanjenih plata i usmjerila pažnju na izvršenje neizmirenih obaveza za subvencije u poljoprivredi, kao i izmirenje tekućih obaveza u oblasti agrara.

"Sa socijalnim partnerima analizirana su i usaglašena zakonska rješenja koja će biti usvojena krajem godine, a kojima će se obezbijediti rasteređenje privrede i podrška realnom sektoru", istakao je Milinović.

Prema njegovim riječima, Vlada Srpske ciljano preduzima sređivanje stanja u javnim preduzećima i provodi određene kadrovske promjene u skladu sa novoutvrđenim poslovnim ciljevima.

Kao rezulat takvih aktivnosti, tvrdi Milinović, Javno preduzeće "Šume Srpske" počelo je da bilježi pozitivne poslovne rezultate, prvi put nakon nekoliko godina.

On je naglasio da su značajni pomaci evidentirani i u drugim sektorima, preduzećima i ustanovama.

"Vlada Srpske realizuje svoj plan i program i donosi i utvrđuje zakone i druge propise u skladu sa godišnjim planom rada, ali treba imati u vidu da dinamika donošenja zakonskih rješenja nije jedini mjerodavan faktor za ocjenu efikasnosti rada Vlade, posebno imajući u vidu činjenicu da rad Vlade podrazumijeva cijeli niz aktivnosti i intervencija zavisno od potreba i novonastalih situacija koje nije moguće predvidjeti planom rada", rekao je Milinović.

On je istakao da dosadašnji izvještaji različitih nevladinih organizacija obično nisu uzimali u obzir sve parametre i kriterijume prilikom donošenja ocjene rada pojedinih institucija u Srpskoj, dodajući da Vlada Srpske nije upoznata o izvještaju Centara civilnih inicijativa.

Centri civilnih inicijativa predstavili su danas na konferenciji za novinare svoj izvještaj o šestomjesečnom radu Vlade Srpske, u kojem je navedeno da je Vlada pod rukovodstvom predsjednika Željke Cvijanović znatno intenzivirala svoj rad, ali da je nedovoljno urađeno da bi se rješavali osnovni životni problemi građana.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog