Region

Novi ministri u Vladi Srbije - Vanji Udovičiću resor omladine i sporta

Završene su posljedenje konsultacije u vrhu SPS oko upražnjenih ministarskih mjesta u rekonstruisanoj vladi. Na čelu resora saobraćaja biće Aleksandar Antić, aktuelni predsjednik Skupštine grada Beograda, dok će Branko Ružić biti ministar bez portfelja zadužen za EU, prenose Novosti.

izvor: Novosti/Frontal

Proslavljeni vaterpolista Vanja Udovičić prihvatio je ponudu da bude novi ministar omladine i sporta kao zajednički kandidat SPS i SNS.

SPS će za ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja kandidovati profesora Tomislava Jovanovića.

Juče je potvrđeno da će resor kulture i informisanja preuzeti direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Ako bi Ružić prešao u Nemanjinu 11, socijalisti razmatraju opciju da ga na mjestu šefa poslaničke grupe zamijene Dijana Vukomanović, Đorđe Milićević ili Stefana Miladinović.

Za petak je planirana sjednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o kandidatima za buduće ministre, dok se izbor novih ministara očekuje u subotu.

Prema informacijama iz parlamenta, predsjednik parlamenta Nebojša Stefanović će sjednicu u petak, najvjerovatnije, zakazati za 15 sati, a prvi će se parlamentarcima obratiti premijer Ivica Dačić sa svojim ekspozeom.

Parlament je danas konstatovao ostavke devet ministara - prosvjete Žarka Obradovića, odbrane Aleksandra Vučića, saobraćaja Milutina Mrkonjića, finansija i privrede Mlađana Dinkića, regionalnog razvoja Verice Kalanović, potpredsednice zadužene za evrointegracije Suzane Grubješić, kulture Bratislava Petkovića, poljoprivrede Gorana Kneževića i sporta Alise Marić.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog