Vijesti

Nove prostorije za centre za socijalni rad u pet opština

Za sanaciju i adaptaciju prostora namijenjenih za rad novoformiranih Centara za socijalni rad u opštinama Han Pijesak, Kalinovik, Ribnik, Vukosavlje i Donji Žabar, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izdvojilo je sredstva u ukupnom iznosu od oko 360.000 KM.

izvor: Frontal

Sredstva su obezbijeđena kroz realizaciju projekta „Podrška mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju“ koji se finansira iz kredita Svjetske banke.

"Umjesto postojećih službi socijalne zaštite, u ovim opštinama biće formirani centri za socijalni rad koji će ubuduće korisnicima pružati pun spektar usluga, čime će se značajno unaprijediti provođenje novog Zakona o socijalnoj zaštiti na teritoriji Republike Srpske", istaknuto je iz resornog ministarstva.

U cilju obezbjeđivanja neophodnih uslova za funkcionisanje novoformiranih centara, opštine su izdvojile prostorije koje će sredstvima iz projekta biti potpuno sanirane i adaptirane. Pored manjih građevinskih radova kao što su obnova fasada, stepeništa i podova, izrada rampi za invalide, zamjena prozora i vrata, novi sanitarni čvorovi, krečenje i sl. biće nabavljen i kompletan kancelarijski namještaj i računarska oprema potrebni za normalno funkcionisanje centara. Planirano je da radovi budu završeni, a centri useljeni u nove prostorije početkom novembra.

U okviru realizacije projekta predviđeno je i angažovanje pet pripravnika (u svakom centru po jedan) na period od godinu dana, a u skladu sa potrebama centara.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog