Region

Vučić i šeik bin Zajed o bržem razvoju odnosa Srbije i UAE

ABU DABI - Prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić i princ prestolonasljednik šeik Mohamedom bin Zajed razgovarali su danas u Abu Dabiju o unapređenju odnosa Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a šeik bin Zajed je potvrdio i skori dolazak u Srbiju, saopštio je danas kabinet prvog potpredsednika vlade.

izvor: Tanjug/Frontal

Potpredsjednik Vučić i šeik bin Zajed razgovarali su u Predsjedničkoj palati o daljem i bržem razvoju odnosa Srbije i UAE, sa posebnim osvrtom na unapređenje ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Analizirani su i naredni koraci u stvaranju povoljnije investicione klime, dodatna ulaganja u poljoprivredu, izgradnja fabrike aviokomponenti u Srbiji i visokotehnološkog istraživačkog centra, kao i o ulaganjima u mnoge druge razvojne projekte od značaja i interesa za dvije zemlje.



Šeik bin Zajed je tokom razgovora potvrdio da će uskoro posjetiti Srbiju što će predstavljati dodatni zamajac u daljem razvoju veoma dobrih odnosa dveju zemalja.

Potpredsjednik Vučić sastao se u Abu Dabiju i sa šeikom Mansurom, predstavnicima kompanija Mubadala, Al Ruafed i EMER, sa kojima je razgovarao o projektu "Beograd na vodi“ i drugim značajnim projektima.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog