Region

Sabor Hrvatske: Pročitano prijeteće pismo zbog govora o ćirilici

Predsjednik Kluba nacionalih manjina u Hrvatskom saboru Nedžad Hodžić primio je prijeteće pismo zbog govora o uvođenju ćirilice kao zvaničnog pisma u Vukovaru.

Izvor:Srna

U pismu punom psovki, koje je na današnjoj sjednici Hrvatskog sabora pročitao predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorad Pupovac, Hodžiću se poručuje da se "gubi u svoju zaglupljenu BiH".

"Kako se usuđuješ đubre jedno muslimansko, izgovarati sveto ime Vukovar iz tih usr.... muslimanskih smrdljivih usta njuške? Gubi se u svoju zaglupljenu BiH i tamo s... po Srebrenici i drugim grobištima i po mogućnosti kupi kartu u jednom smjeru, da te mi Hrvati više ne moramo ni gledati ni slušati", navodi se u anonimnom pismu.

Pupovac i Hodžić oštro su osudili sadržaj pisma, naglašavajući da je ono dokaz da žive u društvu u kojem se ovakvo i slična ponašanja smatraju normalnim i da je hrvatsko društvo bolesno od opake bolesti.

Predsjednik SDSS-a rekao je da su poslanici Kluba nacionalnih manjina odlučili da ovo pismo prezentuju javnosti kako bi ukazali da se u posljednje vrijeme sužava prostor za njihovo normalno djelovanje.

Obraćajući se na sjednici Hrvatskog sabora, Hodžić je rekao da se ne boji ove prijetnje, ali da kontekst u kojem se sve ovo događa u Hrvatskoj nije dobar.

"Društvo je bolesno od veoma opake bolesti koja može eskalirati s posljedicama koje su velike. Molim vas, ne zbog pisma, nego dubokog stanja u zemlji, da napravimo sve da društvo ozdravi", rekao je Hodžić.

Sadržaj pisma osudili su potpredsjednik Kluba nacionalnih manjina i poslanik italijanske manjine Furio Radin, te potpredsjednik Hrvatskog sabora Dragica Zgrebec.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog