Region

Izgorio voz za Zaječar, saobraćaj u prekidu

BEOGRAD - Željeznički saobraćaj na pruzi Majdanpek - Zaječar još je u prekidu nakon sinoćnjeg požara na vozu na ovoj relaciji, rekao je danas Tanjugu direktor Medija centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević.

izvor: Tanjug/Frontal

U požaru, koji se dogodio sinoć, izgorjela je cijela dizel motorna garnitura - "šveđanka", svi putnici iz voza su evakuisani i nije bilo povređenih.

Prema riječima Stanisavljevića željeznice su pokušale da uklone izgorjelu garnituru uz pomoć svoje mehanizacije, ali u tome nisu uspjeli.

Sada pokušavaju da pronađu odgovarajuću dizalicu u Majdanpeku, kako bi se uklonio voz i saobraćaj ponovo uspostavio, naveo je on.

U vozu je juče bilo između 50 i 60 putnika koji krenuli iz Majdanpeka za Zaječar. Putnici su oko 17.40 sati primjetili vatru i odmah izašli iz voza, tako da niko nije povrijeđen.

Do požara je došlo između željezničkih stanica Vlaole i Jasikovo kada se vatra pojavila na donjem dijelu dizel-motorne garniture i osoblje je pokušalo da, raspoloživim protivpožarnim aparatima iz voza, ugasi požar.

Međutim, u tome nisu uspeli i požar je ugasila vatrogasna brigada iz Majdanpeka. Stanisavljević je naveo da je rezervna garnitura preuzela putnike i oni su oko 22.30 , stigli na odredište, u željezničku stanicu Zaječar.
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog