Vijesti

Bogdanić: Onkološki bolesnici se liječe na adekvatan način

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je danas da rebalansom budžeta Republike Srpske nije bilo većih korekcija u ovom resoru i da se one uglavnom odnose na način finansiranja socijalne zaštite definisane zakonom koji je ove godine stupio na snagu.

izvor: Srna/Frontal

Bogdanić je rekao novinarima da je Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske prihvatio preporuke prema nalazu revizije za prošlogodišnji finansijski izvještaj u kojem je konstatovan gubitak od 40 miliona KM i da se u većini slučajeva radi prema tim preporukama.

On je napomenuo da su negativnosti koje je revizija navela u izvještaju uglavnom tehničke prirode.

Bogdanić je istakao da se, prema informacijama kojima raspolaže, onkološki bolesnici liječe na adekvatan način, dodajući da se čini sve kako bi ti pacijenti bili liječeni kvalitetno kao i u okruženju.

"Pacijenti su navikli i da se lijek zove određenim imenom, pa ako dođe do njegove zamjene, onda to shvataju na način da se terapija lijekom pod nazivom na koji su navikli isključuje radi nekakvih ušteda", naveo je Bogdanić.

On je rekao da do poteškoća dolazi i zbog problema sa otežanom nabavkom lijekova u malim serijama, jer dobavljači u tim slučajevima izbjegavaju da provedu sve obavezne procedure kada je riječ o lijekovima koji nisu u masovnoj upotrebi.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog