Vijesti

Program za bezbjednost saobraćaja: Koliko para toliko bezbjednosti

BANJALUKA - Savjet za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske razmatrao je danas program bezbjednosti saobraćaja na putevima u Srpskoj od 2014. do 2018. godine, koji treba da dovede do smanjenja broja poginulih u saobraćajnim nesrećama.

izvor: Srna

Ovaj program treba da dovede do smanjenja broja poginulih u saobraćajnim nesrećama na putevima Srpske za 15, 10, te sedam odsto u godinama njegove realizacije.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske Milija Radović rekao je da su strateški planovi Srpske da se u saobraćaju u narednih deset godine spasi oko 500 života.

"Program predviđa niz aktivnosti razvrstanih u pet kategorija - upravljanje bezbjednošću saobraćaja, bezbjedniji putevi, bezbjedniji učesnici u saobraćaju, bezbjednija vozila i zbrinjavanje nakon saobraćajnih nesreća", rekao je Radović novinarima nakon sjednice Savjeta.

"Za provođenje ovog programa potrebna su i određena finansijska sredstva", rekao je Radović i dodao da će ovaj program biti proveden u onoj mjeri u kojoj bude bilo sredstava predviđenih za rad svih institucija zaduženih za njegovu realizaciju.

On je precizirao da su za realizaciju programa zaduženi Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo saobraćaja, Ministarstvo finansija, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez, preduzeća "Putevi" i "Autoputevi" Srpske, jedinice lokalne samouprave, te ostali subjekti.

Savjet za bezbjednost saobraćaja Srpske razmatrao je danas i preventivnu kampanju "Alkohol ubija, najviše nedužne", koja će biti realizovana u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika, kada je zbog vožnje pod dejstvom alkohola povećan rizik od saobraćajnih nesreća.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog