Vijesti

Za obnovu Kastela do sada utrošeno 859.110 evra

BANJALUKA - U okviru projekta "Rekonstrukcije i revitalizacije tvrđave Kastel, cjelina devet - prva faza", za čiju realizaciju je Evropska unija obezbijedila finansijska sredstva, od juna ove godine pa do kraja novembra izvršeni su radovi u ukupnoj vrijednosti od 859.110 evra.

izvor: Srna

Iz Gradske uprave Banjaluka podsjećaju da je iz pretpristupnih fondova EU za obnovu cjeline devet odobreno 2,5 miliona evra.

Tokom novembra nisu u potpunosti bili povoljni uslovi za građevinske radove, navode u Gradskoj upravi i dodaju da su, ipak, završeni značajni poslovi.

Na zgradi Muzeja - kamenoj kući, između ostalog, izvršeno je malterisanje unutrašnjih zidova, montirana je horizontalna i vertikalna termoizolacija, te postavljena stolarija.

Istovremeno, izvedeni su i mašinski radovi koji su obuhvatili instaliranje toplotne podstanice, sistema podnog grijanja i ventilacije, te radovi na električnim instalacijama.

U okviru cjeline devet, tokom novembra, radovi su obavljeni i na obnovi kule pet i bedema.

Iz Gradske uprave navode da će naredne godine biti nastavljeni radovi u okviru cjeline devet, a očekuje se da počne i obnova cjeline dva koja obuhvata ljetnju pozornicu. Za cjelinu dva EU je izdvojila dodatnih 1,13 miliona evra.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog