Vijesti

Pozivom na broj 1458 prikupljene 43.742 KM

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Banjaluci je održano četvrto donatorsko veče pod nazivom "S ljubavlju hrabrim srcima", posvećeno djeci oboljeloj od autizma, tokom kojeg su pozivom na humanitarni broj 1458 prikupljene 43.742 KM.

Predsjednik Srpske je naglasio da je humanitarni broj 1458 sinoć pozvalo mnogo ljudi, kako iz Republike Srpske, tako i Srbije i inostranstva, kao i Federacije BiH.

"Ovo je akcija koja ispunjava srca svih nas koji u njoj učestvujemo. Nije samo naša profesionalna, već i ljudska obaveza da pomognemo i zahvalan sam večeras svim ljudima u Srpskoj i onima izvan nje", rekao je Dodik.

Predsjednik je istakao da ovo nije samo puko prikupljanje novčane podrške, nego davanje moralne podrške djeci, isključivo da bi ohrabrili njihovo uvjerenje da je ovo društvo humano i da može da nađe snage da pomogne drugima.

"Učestvovati u ovome je vrhunski događaj, i veoma sam srećan i ponosan na sve ovo. Nastojaću da i dalje podržavam ovakve akcije, jer pomoć drugom čovjeku govori, prije svega, o nama", poručio je Dodik.

Ovogodišnje donatorsko veče posvećeno je djeci oboljeloj od autizma, kojih je u Srpskoj ukupno 135.

Tokom humanitarne večeri organizovan je i kol-centar u kojem su se na pozive na humanitarni broj 1458 javljale poznate osobe iz političkog, društvenog, zabavnog i sportskog života Srpske i Srbije.

Takođe, do kraja ovog mjeseca pozivom na broj 1458 građani mogu da doniraju po jednu marku za pomoć djeci oboljeloj od autizma.

Manifestacija je održana sinoć u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Na prvoj donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima", održanoj krajem 2010. godine, koja je bila posvećena djeci oboljeloj od malignih bolesti, prikupljeno je 300.000 KM, dok je na drugoj, održanoj krajem 2011. godine, za djecu sa posebnim potrebama u Srpskoj uplaćeno ukupno 550.000 KM.

U decembru 2012. godine održano je donatorsko veče za djecu oboljelu od dijabetesa melitusa tipa jedan, a ukupno je prikupljeno 607.000 KM.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog