Vijesti

Radmanović: Nema konsenzusa za opoziv Pećanca

Sarajevo - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zatražio je juče da Predsjedništvo opozove Branu Pećanca sa dužnosti generalnog konzula BiH u Čikagu u SAD, ali za to, prema riječima člana Predsjedništva iz Srpske Nebojše Radmanovića, nema konsenzusa.

Izvor:Glas Srpske

Izetbegović je zaboravio da je za opoziv potreban konsenzus sva tri člana. Za to nema konsenzusa i Izetbegović zna da neće dobiti moj glas za tako smiješan prijedlog. To je smiješno, jer, prema onome što ja znam, konzul je samo potvrdio 9. januar kao Dan RS i rekao kako je ona stvarana, na šta ima pravo - rekao je "Glasu Srpske" Radmanović.

On je podsjetio Izetbegovića da veliki broj njegovih partijskih drugova i u BiH i van nje vrijeđa predstavnike drugog ili trećeg konstitutivnog naroda i to skoro svakodnevno, a da on nikada na to ne reaguje.

Ako Izetbegović želi oko takvih stvari da raspravlja, imaće raspravu i u Predsjedništvu, a ako se opredijeli za preglasavanje, imaće raspravu i mišljenje Narodne skupštine RS - kazao je Radmanović i dodao da Izetbegović neozbiljno poteže mogućnost da traži hitnu sjednicu Predsjedništva samo zbog toga što je jedan diplomata govorio za Dan RS, na šta ima pravo.

Izetbegović zahtijeva da bude održana hitna sjednica Predsjedništva kako bi Pećanac bio opozvan zbog, kako je ocijenio, neprimjerenog javnog istupa na proslavi Dana RS u Čikagu. Ministarstvo inostranih poslova BiH saopštilo je da je informisano o prisustvovanju Pećanca proslavi Dana RS i da je zatraženo njegovo izjašnjenje o tome.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog