Vijesti

Vlajki: Spoljni elementi će pokušati da iskoriste socijalne probleme da se dese protesti

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki rekao je da je sasvim sigurno da će svi elementi koji spolja napadaju Srpsku pokušati da iskoriste njene socijalne i ekonomske probleme da se dese protesti i nemiri, kao u Federaciji BiH.

izvor: Srna 

Vlajki je rekao Srni da će se to raditi s namjerom da se sruši vlast u Srpskoj, koja se opire međunarodnoj zajednici, pogotovo u smislu da ne želi da Republika Srpska nestane.

"Da li se nemiri u Federaciji BiH mogu prenijeti na Republiku Srpsku, ne mogu znati, ali je sasvim sigurno da će svi mogući elementi koji napadaju Srpsku izvana pokušati iskoristiti socijalne i ekonomske probleme da se takve stvari dese i ovdje", naglasio je Vlajki.

Prema njegovim riječima, očito je da spoljnom faktoru ne smeta mnogo što je narod gladan, pošto su decenijama podržavali najreakcionarnije režime sa svim ekonomskim i socijalnim reperkusijama.

"U mnogim zemljama svijeta narod je bio daleko gladniji nego u ovoj zemlji, a oni su takve režime podržavali. Oni neće one koji se opiru ulasku u NATO, imaju orijentaciju prema Rusiji i čuvaju svoju neutralnost, a u ovom času to je Republika Srpska", rekao je Vlajki.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog