Vijesti

Veterani: Pantelija, raspusti skupštinu i odlazi!

Iz banjalučkog parka „Mladen Stojanović“ stigao je novi zahtjev veterana rata, koji štrajkuju u tom parku već četvrti dan.

izvor: RTVBN.com 

Ponovili su da predsjednik  Boračke organizacije Republike Srpske  Pantelija Ćurguz mora da ode sa te funkcije, ali prije toga da raspusti skupštinu te organizacije  koja,  kako navodi  predsjednik Udruženja veterana Srpske Duško Vukotić, daje  legitimitet Ćurguzu da ponižava borce.

Veterani rata pozvali su sve  demobilisane  borce da im se sutra pridruže u 13 časova.

Pantelija  vrijeme je da odeš, ali prije nego napustiš fotelju predsjednika Boračke organizacije, raspusti  skupštinu-imperativni su veterani rata.

U štabu stroja nezadovoljnih postavljeno je i pitanje:  Zašto BO Republike Srpske  nije ništa uradio po pitanju odbrane generala Đukića i gdje je završio novac za njegovu odbranu?

Bivši borci ne vjeruju ni najavama vlasti da će do kraja godine biti riješeno stambeno pitanje porodica poginulih boraca i RVI od prve do četvrte kategorije, zbog čega će se ići u novo kreditno zaduženje.

Sve je više razloga zašto prvi čovjek ove organizacije mora da ode-istakli su veterani pozivajući demobilisane borce na novo okupljanje.

Borci su ogorčeni i na svoje rukovodstvo i na aktuelnu  vlast.

U parku „Mladen Stojanović“ veterane su podržali i mali akcionari kao i predsjednik  Srpske radikalne stranke Milanko
Mihajlica, dok je  nakon konferencije za medije u 13 časova u parku viđen kako, u neposrednoj blizini štrajkača,  telefonira i džogira savjetnik za medije predsjednika SNSD Milan Ljepojević

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog