Vijesti

Veterani Srpske najavili plenum boraca nakon sutrašnje protestne šetnje

Nezadovoljni bivši borci RS-a, koji su za sutra najavili protestno okupljanje u Parku "Mladen Stojanović“ u Banja Luci, kako bi ukazali na loš položaj boračkih kategorija, navode da datum protesta nema nikakve veze s 1. martom.

izvor: Mojevijesti.ba/Fena

Ta poruka je odgovor na tvrdnje predsjednika RS-a Milorada Dodika, koji je rekao da je za njega 28. februar, kada je najavljeno protestno okupljanje veterana Republike Srpske uvredljiv datum, jer je to dan kada se održavao referendum za nezavisnost BiH.

Međutim, bivši borci RS navode da neće odustati od najavljenih protesta te su ponovili zahtjeve za smjenu aktuelnog rukovodstva BORS-a.

Na pres-konferenicji u banjalučkom Parku "Mladen Stojanović“, gdje već dva dana štrajkuju glađu dvojica bivših boraca Vojske RS, saopšteni su i podaci o kako je rečeno, troškovima rukovodstva BORS-a, čime, kako tvrde, dokazuju rastrošnost rukovodstva te organizacije koju vodi Pantelija Ćurguz.

"Ćurguz je za nas tajkun i nema predaje dok on ne ode s funkcije, pa makar na jedan dan prije nego što mu istekne mandat, zato što ne zaslužuje da nas on predvodi" - tvrdi predsjednik Udruženja veterana RS-a Duško Vukotić.

I jedan od nezadovoljnih boraca Goran Tomić najavljuje da će nakon protesta održati plenum boraca koji će donijeti odluke o novom rukovodstvu boraca RS-a.

Ovi bivši borci ponavljaju da od kraja rata "trpe nepravdu i poniženje od strane ratnih i poratnih profitera, koji su ih zbog ličnog bogaćenja gurnuli na samo socijalno dno“.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog