Vijesti

Iz drugih medija

Nović: Političko zaoštravanje u narednom periodu

BANJALUKA - Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović predviđa ulazak u potpuno nestabilan period zbog posljednjih dešavanja i složene političke situacije, ističući da niko u BiH nije spreman da izvuče pouke o bezbjednosnim kretanjima, što može izazvati teške posljedice.

izvor: Srna

"Ne mislim da može da bude rata kao rata, ali moram vam reći da ima
različitih zagovaranja mogućih ograničenih dejstava i sukobljavanja unutar BiH. To neka niko ne isključuje, pa ni oni koji nas uvjeravaju da toga ne može biti", naglasio je Nović.

On je za "Nezavisne novine" rekao da i te kako može biti opasno za BiH u pojedinim dijelovima, a da povodi mogu biti banalni i različiti, tako i oni koji se direktno izazovu zbog teške ekonomske situacije, ali na koje se uvijek kaleme i ekstremniji pojedinci.

"Zato u BiH svi moraju shvatiti da politička situacija direktno uzrokuje i bezbjednosnu. Jedno sa drugim je naprosto povezano. Mislim da će se situacija u BiH i politički zaoštravati i to znatno više u narednom periodu", istakao je Nović.

On je rekao da Zakon o prebivalištu i boravištu građana stoji na istom onom mjestu gdje je i bio - već je mjesecima u Domu naroda, jer u BiH postoje određene snage koje nikako ne žele njegovo donošenje.

Nović je naglasio da dio bošnjačkih stranaka taj zakon predstavlja na potpuno netačan i nekorektan način, dodajući da u tom aktu nema nijedne riječi koja je diskriminatorska, ili koja u bilo kojem segmentu ograničava kretanje i prijavljivanje građana.

"Druga je stvar što neki žele politički da manipulišu podacima o prebivalištu i boravištu kako bi mogli u izborima da manipulišu i izbornim rezultatima", naveo je Nović.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog