Vijesti

Vlada Velike Britanije podržala nevladin sektor u javnom zagovaranju

Predstavnici deset nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine danas su primili certifikate o završenoj obuci iz javnog zagovaranja i kreiranja kampanja.

izvor: Frontal

Certifikate je uručila vršiteljica dužnosti zamjenice ambasadora Velike Britanije u BiH Christine McNeill, koja je tom prilikom istakla:

"Zadovoljstvo nam je podržati projekte koji kao krajnji cilj imaju jačanje demokratskih procesa kroz koje je glas naroda jasno izrečen i prepoznat od strane donosioca odluka. Ovih 12 organizacija, koje su danas zavrsile obuku, su samo mali dio tog procesa. Nadamo se da će svi oni iskoristiti novostečena znanja i vještine, te da će one doprinjeti što skorijoj uspostavi dijaloga između građana i predstavnika vlasti. Posljednja dešavanja su dobar pokazatelj da su ovakvi projekti, sada više nego ikada, potrebni BiH društvu. Samo argumentovan i otvoren dijalog može dovesti do rezultata."

Dodjelom certifikata završena je prva faza projekta “Jačanje aktivizma organizacija civilnog društva u BiH”, kojeg provodi Oxfam u BiH, uz podršku Vlade Velike Britanije.

Cilj obuke je jačanje organizacija civilnog društva u analizi političkih i socijalnih promjena u BiH, te osposobljavanje istih vještinama i metodama potrebnim za razvoj i provedbu strategija javnog zagovaranja koje odgovaraju BiH kontekstu.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog