Region

Srbija

Obilježavanje godišnjice smrti Zorana Đinđića

BEOGRAD - Povodom jedanaeste godišnjice ubistva predsjednika Vlade Republike Srbije Zorana Đinđića, predstavnici aktulne Vlade Srbije, vlade Zorana Živkovića i bivši potpresjednik vlade Čedomir Jovanović položiće 12. marta vijence na spomen ploču u dvorištu Vlade u Nemanjinoj.

Članovi vlade položiće vijenac, na spomen ploču saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Godišnjica Zorana Đinđića biće obilježena i nizom manifestacija, od kojih će neke biti nadstranačkog karaktera, a neke će organizovati demokrate i fond koji nosi njegovo ime.

Demokratska stranka će, na dan Đinđićeve smrti organizovati završnu predizbornu konvenciju na Trgu Republike, a potom, u spomen na Đinđića, i šetnju centrom Beograda, takozvanom "medijskom trasom".

Funkcioneri stranke će prijepodne posjetiti Đinđićev grob, u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, a u 14 sati će, u organizaciji fonda "Zoran Đinđić" i DS, biti održano finale takmičenja "Besjede u Zoranovu čast".

U Beogradu će prepodne biti održana i tradicionalna "Šetnja za Zorana", u okviru koje će se građani u 11 sati uputiti ka Vladi Srbije, ispred koje je Đinđić ubijen, a zatim ka Novom groblju.

U pozivu koji je Liberalno-demokratska partija prošle sedmice uputila građanima ističe se da "Šetnja za Zorana" nije stranački skup.

"U šetnju pozivamo sve koji osećaju da u njoj treba da učestvuju, bez obzira na to da li su članovi stranke. Šetnja za Zorana za LDP nikada nije bila partijski skup, nego zajednički izraz građanskog poštovanja i sjećanja na političke rezultate Đinđićeve politike i napor građanki i građana Srbije da ne dozvole da se ta uspomena izbriše i zaboravi", navodi se u saopštenju LDP.

Proteklih godina su, na dan Đinđićeve smrti, počast pokojnom premijeru na parkingu u Nemanjinoj 11 odavali i najviši funkcioneri Vlade Srbije.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog