Vijesti

Obavezni udžbenici iz kataloga

BANjALUKA - Ministar prosvete i kulture Goran Mutabdžija izjavio je da nastavnici mogu insistirati samo na korišćenju, odnosno nabavci obaveznih udžbenika iz kataloga, koji je usvojen krajem marta.

izvor: Novosti.rs

Mutabdžija je naveo da katalog za narednu školsku godinu podrazumijeva spisak svih obaveznih i neobaveznih udžbenika, koji će biti u upotrebi u osnovnim školama.

Ministar je na konferenciji za novinare u Banjaluci napomenuo da će Vlada i ove godine obezbijediti po 10.000 besplatnih udžbenika za prve razrede i druge razrede i istakao da ova praksa traje od 2007.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović rekao je da će se u narednoj školskoj godini koristiti novi udžbenici za muzičku kulturu za drugi i treći razred, za engleski jezik za treći, četvrti i peti razred i udžbenik „Osnove informatike“ za šesti, sedmi, osmi i deveti razred.

- Osim novih udžbenika, predložili smo adaptaciju 15 udžbenika od šestog do devetog razreda. Uradiće se malo veći zahvati na jednoj trećini udžbenika i tehničke korekcije u udžbenicima od drugog do petog razreda - naveo je Damjanović.

On je naglasio da se paralelno radi i modernizacija nastavnog plana i programa. Damjanović kaže da se udžbenici za srednje stručne škole nabavljaju u Srbiji, a u srednjim školama koristite se isti udžbenici, kao i prethodnih školskih godina.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog