Vijesti

Policijski inspektori biće suspendovani

BANJALUKA - Inspektori Centra javne bezbjedosti Banjaluka protiv kojih je Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo optužnicu biće suspendovani i protiv njih će biti pokrenut unutrašnji postupak, izjavila je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja.

izvor: Srna

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sarađuje sa Specijalnim tužilaštvom na ovoj istrazi", rekla je Šoja. 

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv inspektora Centra javne bezbjedosti Banjaluka Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka i Marka Kovačevića, koja ih tereti da su se kao članovi zločinačkog udruženja bavili trgovinom drogom. 

U optužnici se navodi da je Radulović organizator, a Stijak i Kovačević članovi zločinačkog udruženja, koje se bavilo neovlašćenom proizvodnjom i prometom heroina i marihuane. 

Optužnica ovu trojicu tereti da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja i promet droga, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva. 

Optužnica je podignuta i protiv šefa Odsjeka za borbu protiv neovlašćene proizvodnje i prometa droga Centra javne bezbjednosti Banjaluka Gorana Mihajlice, kao i inspektora Darija Dabića, Gavrila Šinkovića, Jovana Miljkovića i Vladimira Marčete. 

Oni se terete da su zajedno sa Radulovićem, Stijakom i Kovačevićem počinili krivična djela iznuđivanje iskaza, nanošenje teške tjelesne povrede, lažno prijavljivanje krivičnog djela, povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja, te falsifikovanje i uništavanje službene isprave. 

Radulović, Stijak i Kovačević uhapšeni su u oktobru 2013. godine i od tada se nalaze u pritvoru. Specijalno tužilaštvo je predložilo da im pritvor bude produžen do okončanja glavnog pretresa. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog