Vijesti

Snijeg čekali za Božić, a stigao za Vaskrs

U Republici Srpskoj od noćas pada snijeg na planinama, ali i u nizinskim krajevima.

Izvor: RTRS  

Snijeg pada i u Banjaluci, a u okolini je napadalo preko 15 cm. Јutros je visina snježnog pokrivača u Han Pijesku iznosila 60, Istočnom Drvaru 47 cm, Čemernu 40, Sokocu 16 cm. Snijeg pada i u Kalinoviku, Mrkonjić Gradu, Gacku i drugim mjestima. Ipak, meteorolozi predviđaju da će do sutra doći do prelaska u kišu, a u subotu bi padavine mogle potpuno prestati.

Zbog snijega koji pada od jutra otežano se saobraća uglavnom u istočnim krajevima Republike Srpske, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske izdvajaju pravce Sarajevo - Sokolac - Rogatica, Sokolac - Han Pijesak - Vlasenica i Sarajevo - Trnovo, odnosno prevoj Rogoj.

Preko prevoja Han Pogled ne prepručuje se saobraćaj za šlepere i kamione sa prikolicom, gdje je visina novog snijega do 30 centimetara.

Na području Kneževa i Mrkonjić Grada snijeg i dalje pada i otežava redovno odvijanje saobraćaja, pa vozači treba da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni. Iz AMS vozačima savjetuju da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog