Vijesti

Susret turističkih agencija "ISTA 2014"

Učesnici 11. susreta nacionalnih asocijacija turističkih agencija "ISTA 2014", održanog u Tesliću, razgovarali su o problemima u poslovanju, nelojalnoj konkurenciji, te potrebi usaglašavanja zakonskih regulativa u tom sektoru.

izvor: Srna

Predsjednik Unije turističkih organizacija jugoistočne Evrope Milan Lainović rekao je novinarima da je namjera ove organizacije da u narednom periodu nastupa zajednički radi boljeg pristupa evropskim fondovima i tržištu drugih zemalja. 

On je ukazao na potrebu usaglašavanja nacionalnih zakona sa krovnim, evropskim. 

Pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Republike Srpske Aleksandra Trifković rekla je da turističke agencije i hotelijeri aktivno učestvuju prilikom donošenja zakona u Republici Srpskoj. 

Predsjednik Evropskog udruženja turističkih agencija Boris Zgomba istakao je da se u današnjem globalnom sistemu ne može djelovati sam, te da je neophodna sinergija kvaliteta i kvantiteta. 

On je ukazao na to da sve članice asocijacije nisu na istom interesnom nivou i da je neophodna međusobna razmjena iskustava. 

Vršilac dužnosti generalnog direktora Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" Aleksandar Radošević pozitivno je ocijenio ovakve skupove, dodajući da je ovom prilikom održana i berza poslovnih ragovora između turističkih agencija regiona i predstavnika turističkih preduzeća. 

Osnovni ciljevi Intrenacionalnih susreta turističkih asocijacija jugoistočne Evrope "ISTA 2014" su unapređenje saradnje između agencija i hotelijera, pokretanje inicijativa za usklađivanje zakonske regulative o turizmu u zemljama regiona, afirmacija turističkih potencijala zemalja učesnica i zajednički nastup na globalnom turističkom tržištu. 

Riječ je o radnoj manifestaciji nacionalnih udruženja turističkih agencija iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Albanije i BiH, udruženih u Uniju turističkih asocijacija jugoistočne Evrope. 

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pokrovitelj je ove manifestacije koja okuplja turoperatere iz zemalja regiona.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog