Vijesti

Bijeljina: Usluge veterinara besplatne

Za sanaciju terena na mjestima gdje se voda povukla Ministarstvo poljoprirede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obezbijedilo je dezinfekciona sredstva, lijekove i opremu, a cijeli veterinarski servis u Semberiji mora da bude besplatan, izjavila je danas pomoćnik ministra za veterinarstvo Radmila Čojo.

izvor: Srna

Nakon obilaska bijeljinskih sela koja je poplavila Drina i gdje se voda već znatno povukla, Čojo je rekla da je lokalna uprava već iskopala i dezinfikovala grobnicu za uginule životinje na staroj gradskoj deponiji. 

"Situacija u Semberiji je ozbiljna, slijedićemo krizni plan za zbrinjavanje leševa uginulih životinja, potom i za zdravstvenu veterinarsku zaštitu stoke koja je spašena od poplave i u ovom poslu svi moramo biti solidarni", poručila je Čojo. 

Ona kaže da je na tri sabirališta u Bijeljini zbrinuto više od 3.000 grla stoke kojima je potrebna prva zdravstvena veterinarska zaštita i pomoć u hrani, te da je veterinarski sektor i narod Republike Srpske već ponudio dopremanje pomoći u Semberiju. 

Gradski veterinarski inspektor Slaviša Cacanović rekao je novinarima da je iz naselja Janja, odakle se voda povukla, do sada izvučeno 60 leševa ovaca, jedno goveče i konj, tri svinje i oko 300 komada peradi. 

"U područjima koje je pogodio drinski talas narod je već imao iskustvo iz poplave 2010. godine i veliki broj grla stoke je spašen, mnogo težu situaciju očekujemo u selima koja su sada na udaru plavnog talasa rijeke Save", rekao je Cacanović. 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog