Vijesti

Granični prelazi Šamac i Brčko i dalje zatvoreni za saobraćaj

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone, dok putnička vozila saobraćaju uz povremene polučasovne obustave.

Na dionici magistralnog puta M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova), saobraćaj je do daljnjeg obustavljen i preusmjeren na regionalni put (R-465 preko Ševarlija), gdje se teretna vozila do 4 metra visine propuštaju naizmjenično, dok putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari, kao i na regionalnim putevima: R-458 Lopare-Gornja Tuzla, R-454 Bratunac-Drinjača, R-454 Fakovići-Skelani i R-455a Šekovići-Kaštelj.

Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica saobraćaju putnička i teretna vozila do 12 tona ukupne mase.

Na dionicama: M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) i M-14.1 Odžak-Brod obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Usporeno-jednom trakom, saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Kladanj-Olovo, M-19 Zvornik-Bijeljina (na dionici Donji Šepak-Debela Međa), Zvornik-Kalesija (na dionici Karakaj-Caparde), M-20 Bileća-Gacko (Stepen) i M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u Čardačanima).

Granični prelazi Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za saobraćaj. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Radovi:

Autoput Banja Luka-Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Magistralni putevi:

M-4 Simin Han-Kalesija, zbog izvođenja radova u mjestu Čaklovići, putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, dok je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na alternativne pravce.

M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-14.1 Brod-Odžak u mjestu Velika Brusnica, zbog oštećenja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom M-17

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 7 do 17 sati, a nedjeljom od 7 do 13 sati.

M-18 Kladanj-Olovo - zbog sanacije mosta preko Ujića rijeke saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

M-20 Bileća-Gacko (lokalitet Stepen), zbog opasnosti od odrona kamenja na kolovoz, saobraća se usporeno-jednom trakom uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Regionalni putevi:

R-445 Semizovac-Podlugovi (skretanje za Nebočaj i u naselju Malešići) u toku su sanacioni radovi, saobraća se usporeno.

Kanton Sarajevo:

Zbog izvođenja radova na sanaciji obalnog zida iza mosta "Čobanija" u ulici Obala Kulina Bana, zabranjen je saobraćaj motornih vozila u krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci, dok druge trake ostaju slobodne za saobraćaj.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, obustavljen je saobraćaj u dvije trake u ulici Terezija (u smjeru Skenderija-Grbavica), na potezu od objekta JP Ceste FBiH do raskrsnice sa ulicom Vrbanja. Saobraćaj je preusmjeren u dvije preostale trake (dvosmjerno).

U toku su sanacioni radovi na mostu u ulici Hamze Hume (most na Skenderiji), zbog čega je otežano saobraćanje vozila i pješaka.

Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren je na novoizgrađenu rampu.

Zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom).

Zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog izvođenja radova usporeno se saobraća u ulicama: Džemala Bijedića kod br.117, Barice i Hasana Kikića, saopšteno je iz IC BIHAMK-a.

izvor: Fena

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog