Mundijal 2014

Klinsman "jenkijima" usadio upornost

Duel starih znanaca iz Južne Amerike-tada je Gana izbacila Amerikance u osmini finala.

I voljom žrijeba opet je zakazan duel, doduše ovaj put u grupnoj fazi, ali daleko od toga da je manje značajan od onog odigranog četiri godine ranije.

Utakmica je krenula furiozno , Klint Dempsi , prekaljeni američki internacionalac postigao je peti najbrži gol na svjetskim prvenstvima, i doveo svoju ekipu u vođstvo.

Ganjanima nije trebalo puno vremena da se saberu , i oporave od šoka .Imali su mnogo više loptu u nogama, kreirali akcije, stvarali šanse, probijali oba boka, zatrpavali udarcima golamana američke selekcije koji je branio kao u transu -i moguće i nemoguće.

Gana ipak nastavlja sa atacima, i u 82 minutu Andre Aju donosi izjednačenje,  više nego zasluženo, što dovodi do urnebesnog plesa njihovih navijača na tribinama.

Ni to nije pokolebalo Amerikance pa iako su odmah nakon primljenog gola, mogli primiti i još jedan-ubrzo je nedisciplinovane reprezentativce Gane stigla kazna takvog pristupa.

U 86. minutu Džon Bruks je pobjegao defanzicima Gane i iskosa pogodio mrežu za slavlje Amerikanaca. Gana za drugi povratak nije imala snage.

Piše: Srđan Šekara
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog