BiH

Društveno odgovorno poslovanje kao put do razvijene zajednice

Po prvi put u našoj zemlji, predstavnici poslovnog sektora, akademske zajednice, javnih institucija i medija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Turske okupiće se na konferenciji “Društveno odgovorno poslovanje za razvoj zajednice - iskorak naprijed za civilno društvo u Bosni i Hercegovini” koja će se u Sarajevu održavati 23. i 24. juna kako bi razmijenili prakse koje će otvoriti put unapređenju društveno odgovornog poslovanja u BiH.

Ured TACSO projekta u Bosni i Hercegovini organizovao je ovu konferenciju s ciljem otvaranja dijaloga među ključnim akterima i pokretanja partnerstva među organizacijama civilnog društva i poslovnog sektora u oblasti društveno odgovornog poslovanja.

„U želji da i naša zemlja prati evropske trendove u oblasti društvene odgovornosti, vjerujemo da je ova konferencija pravi korak za otvaranje dijaloga na ovu temu. Angažovali smo zaista najbolje predavače i ljude iz prakse od kojih će učesnici imati mnogo čuti i naučiti. Sigurni smo da će nakon konferencije imati bolji uvid u različite aspekte pratnerstva organizacija civilnog društva sa poslovnim sektorom na koji način  njihova saradnja može unaprijediti razvoj zajednice“ istakla je Slavica Drašković, TACSO BiH Rezidentni savjetnik.

Ključni govornik konferencije biće Settar Dinler, član Upravnog odbora Evropske poslovne mreže za društveno odgovorno poslovanje, Predsjednik Upravnog odbora Udruženja CSR-a Turske i član brojnih stručnih evropskih i turskih poslovnih udruženja.

Predstojeća konferencija jedna je od brojnih aktivnosti usmjerenih na jačanje kapaciteta civilnog društva u Bosni i Hercegovini koje se sprovode u okviru TACSO projekta u BiH.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog