Vijesti

Vodeni kolaps i haos širom regiona

U Srbiji je upaljen crveni meteo-alarm. Snažno nevreme praćeno jakom kišom i grmljavinom najviše je pogodilo centralnu i zapadnu Srbiju.

Obilna kiša sa grmljavinom zahvatila je Kragujevac, Čačak, Ivanjicu, Priboj, a u Užicu neprestano pada od kasno popodne.

Jak pljusak izazvao je probleme u kosjerićkom kraju, gde nabujali potoci prete kućama. Kiša od juče popodne je neprekidno padala i u Bajinoj Bašti i Priboju.

Jaki pljuskovi su bili i tokom večeri i noći u Beogradu, praćeni grmljavinom. Struje nije sinoć bilo u delovima Užica, Valjeva i Kruševca. Arilje je zbog udara groma oko sat vremena bilo bez električne energije. 

U Valjevu je palo oko 54 litra kiše po kvadratnom metru, a oluja je izazvala probleme u snabdevanju električnom energijom. Kroz centar Loznice teče bujica jer se izlila reka Štira. 

Evakuisano je osoblje Medicine rada u Domu zdravlja u Loznici, a bez struje su ostale mnoge zgrade u centru grada. U selima kod Malog Zvornika pokrenuta manja klizišta. 

Nevrijeme je u Valjevu počelo oko 19 sati, a zbog velike grmljavine iz sistema je "ispala" velika trafostanica na Boričevcu, pa je veliki deo grada bio bez struje. Udari groma oštetili su i pojedine dalekovode za seosko područje opštine. 

Vatrogasci su intervenisali u gašenju jednog požara, a prema rečima dežurnog u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu, bilo je dosta poziva za ispumpavanje vode iz stambenih i poslovnih prostorija koje su zbog jakog pljuska poplavljene. 

U pojedinim delovima grada bilo je problema u funkcionisanju saobraćaja zbog toga što kišna kanalizacija nije mogla da primi svu vodu koja se izlila na grad. 

Dejstvovale su protivgradne stanice na području Šapca, Bogatića i Obrenovca.

Snažno nevrijeme pogodilo je juče I dijelove Hrvatske, a najteže stanje je u Vitovitici, gdje su u pojedinim dijelovima grada stanovnici zarobljeni u svojim kućama iz kojih ne mogu izaći, jer ponegdje nivo vode doseže i 150 centimetara", objavio je Informativni centar Virovitica.

Teško je stanje i za stanovnike Lukavca, kojima je voda odsjekla put prema Slatini. Mnogobrojne ekipe vatrogasaca i policajaca su na terenu i otklanjaju probleme.

Karlovac je zahvatilo jako nevrijeme praćeno neuobičajeno intenzivnom grmljavinom i dugotrajnim pljuskom, a interventne službe uklanjaju posljedice.

U tom periodu palo je oko 45 litara kiše po metru kvadratnom.

izvor: BN

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog