Vijesti

Poplave na području Bijeljine (Foto)

Na magistralnom putu Bijeljina - Tuzla, jutros je došlo do odrona mosta kada je preko njega prelazio automobil švajcarskih registracija.

Put je zatvoren za saobraćaj.
 
Najveći problemi u naselju Janja

Štab Civilne zaštite Bijeljina formirao je pet jedinica za spasavanje na vodi i uputio ih na najkritičnija mjesta nakon olujnog nevremena praćenog kišom koje je na području Semberije najveće probleme pričinilo mještanima Janje, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
 
Mićić je novinarima nakon sjednice Štaba Civilne zaštite Bijeljina rekao da Semberiji prijete poplave jer se rijeka Janja izliva i u Staroj i Novoj Janji. 
 
"Mobilisali smo ove jedinice, formirali smo pet timova koji će dežurati na mjestima na kojima je neophodno", istakao je on. 
 
Prema njegovim riječima, opasnost u ovom trenutku ne predstavljaju velike rijeke Drina i Sava jer je njihov vodostaj nizak. 
 
"Realna opasnost je rijeka Janja čije korito nije dovoljno da bi mogla da istekne voda, i ona se razliva. Velika količina vode dolazi iz pravca 
Ugljevika gdje još pada kiša, a problem je jer ova rijeka ne može brzo da pređe u rijeku Drinu", rekao je Mićić. 
 
On je naveo da dio rijeke Janje ponovo teče kroz novi kanal koji je napravljen kroz Modran i prolazi kroz grad te je već izlio obodni podmajevički kanal i potapa dio Obarske. 
 
"Pet ekipa je upravo na tim kritičnim pravcima a počeli smo odmah sa punjenjem vreća. U Janju smo poslali i 100 pari čizama, 50 lopata, kamione sa pijeskom i neophodne mašine", rekao je Mićić. 
 
On je naveo da su potoci i bujične vode pričinili probleme u Dragaljevcu i Donjoj Čađavici, gdje se voda izlila i na magistralni put zbog čega se saobraćaj otežano odvija prema Brčkom. Mićić je rekao i da je u prekidu put prema Zvorniku kod Čelopeka.
 
izvor: Srna/Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog