BiH

Norveška izdvojila 230.036 KM za sanaciju štete od poplava

Vlada Norveške izdvojila je dodatnih 230.036 KM za sanaciju štete od poplava u pravosudnim institucijama u BiH, saopšteno je iz Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH.

 Dodatna sredstva norveške Vlade, zajedno sa realociranim sredstvima projekta "Unapređenje efikasnosti pravosuđa" koji finansiraju Norveška i Švedska, VSTS će iskoristiti za izradu projektne dokumentacije za zgradu kompleksa pravosudnih institucija u Doboju. 

Novac će biti iskorišten i za izradu projektne dokumentacije i sanaciju štete na objektima Osnovnog suda u Modriči - Odjeljenje u Šamcu, Opštinskog suda u Zavidovićima - Odjeljenje u Maglaju, Opštinskog suda u Kaknju i Opštinskog suda u Sanskom mostu, kao i za nabavku opreme i namještaja za veći broj pravosudnih institucija koje su pretrpjele štetu od poplava. 

Prethodno je VSTS BiH dostavio izvještaj donatorima o procjeni štete na objektima i opremi, a zatim je Vladi Norveške proslijeđen projektni prijedlog kojim se aplicira za finansijska sredstva. 

Visoki sudski i tužilački savjet BiH će i dalje tragati za najboljim rješenjima za hitnu sanaciju štete na objektima pravosudnih institucija koje će biti podržane sredstvima međunarodnih donatora. 

Sredstva Vlade Norveške odobrena su nakon što je, na inicijativu VSTS-a BiH, održano nekoliko sastanaka sa predstavnicima međunarodnih donatora.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog