Vijesti

Djeca se još nadaju ocu

Iza stradalog Darka Stanojevića u bijedi ostala supruga sa četvoro djece uzrasta od šest do 12 godina

Svakodnevno, već petnaest dana, u Vrbanji i Vrbasu specijalne ekipe neuspješno tragaju za Darkom Stanojevićem koji je kobne noći 5/6. avgusta najvjerovatnije stradao u vodenoj stihiji u Crnom potoku, jedva tristo metara od rodne kuće. Džipom je pošao da pomogne prijatelju Samiru Šabanoviću čiji se automobil zaglavio na jednoj barakovačkoj litici dok se vozio Stanojevićima na kafu. Darko je usput povezao natrag njenoj kući u Gozni Petru Živković koja im je bila u gostima. Prelaz preko Crnog potoka, koji u ovo doba godine zna i da presuši, i koji je svakodnevno prelazio po nekoliko puta, za njega je bio koban. Za nepun čas intenzivne kiše potok je postao vodena neman, po čemu je valjda i ime dobio. Kao slamku ogromna bujica zakovitlala je džip, nosila ga nekih osamsto metara do magistrale Banja Luka - Čelinac i pronijela kroz podvožnjak koji je znatno uži od automobila. 

Dva dana kasnije tijelo nesretne Petre, koja je vjerovatno ispala iz automobila, pronađeno je u kanjonu Crnog potoka, a desetak dana kasnije u Zelenom Viru, oko kilometar nizvodno od ušća Crnog potoka, pronađena je i olupina automobila u kojoj nije bilo Darka.

Jedino Darkova djeca, dvanaestogodišnji Davor, desetogodišnji Dejan, osmogodišnja Dajana i šestogodišnja Duška, još uvijek se nadaju da će ugledati oca kako im se živ vraća uz strmu barakovačku stranu. 

- Znam da nemam razloga da vjerujem da će mi neko donijeti lijepu vijest, ali da bar pronađu tijelo da se završi ova agonija – kazuje Darkova supruga Žana (31).

Ona i pokojna Petra iz istog su kraja, Šnjegotine, i otud njihovo druženje koje je, nažalost, imalo tragičan završetak.

Darko i Žana, i pored brojnih nedaća koje su ih zadesile tokom trinaestogodišnjeg zajedničkog života, imali su i radosnih etapa. Izrodili su četvoro lijepe djece i s velikim naporom stavili kuću pod krov. Borili su se s teškim životom kako su umjeli, a najviše napornim radom. Darko je išao na nadnice, a zajednički su obrađivali posnu zemlju vrletnog Barakovca kojim nije lako ni hodati, a kamo li obrađivati ga. Po dvorištu hoda jata živine, vide se svinje, krava, kobila što potvrđuje da se radi o porodici koja se bila ozbiljno uhvatila u koštac sa životom. 

- Ma, nekako bismo se mi izborili s problemima da nas nije zadesila ova nesreća. Nismo se mi bojali posla i ništa nam nije bilo mrsko i teško raditi. Ali, sad sam se zabrinula, ne znam kako ću bez svoga Darka. Djeca malena, svašta nam treba, a ni u lijevoj ni u desnoj – jada se Žana.

Kaže da su ih već obilazili i pomoć ponudili iz opštine Čelinac, škole u Vrbanju koju pohađa njihovih troje djece, komšije iz Zelenog Vira koji su stalno uz njih. A Stanojevićima mnogo toga treba jer kuća im je nedovršena, u njoj je troje školaraca, dogodine i Duška će poći u školu, garderobe i obuće nikada nisu ni imali na pretek, niti sigurna mjesečna primanja, a za poljoprivrednike od ove teško je naći goru i neizvjesniju godinu pa ni hrane nemaju da dovoljno da bi mogli biti bezbrižni.

Svi koji žele pomoći ovoj siromašnoj petočlanoj porodici koja je ostala bez hranioca mogu da kontaktiraju Žanu na njen telefon 066/460-552.

izvor: Čelinačke novine/Borislav M.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog