Vijesti

Sahranjen Sulejman Tihić

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Sulejman Tihić sahranjen je danas u dvorištu džamije Azizija u Šamcu.

Tihić, koji je bio i predsjednik SDA, sahranjen je, uz najviše vojne počasti Oružanih snaga BiH. Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada građana i zvaničnika iz Šamca i cijele BiH.

Sahrani je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je izjavio saučešće porodici Sulejmana Tihića.

"Tihić je bio dobar čovjek i imao je jak karakter", rekao je Dodik novinarima.

Prethodno je u Šamcu održan komemorativni skup i otvorena knjiga žalosti u koju se upisalo nekoliko stotina građana.Na komemorativnom skupu o liku i političkom djelovanju Sulejmana Tihića govorili su predsjednik šamačkog OO SDA Alija Fitozović, načelnik opštine Šamac Savo Minić i Tihićevi prijatelji i saradnici Midhat Tabaković I Ešref Zaimbegović.

Komemorativni skup povodom smrti Tihića održan je danas i u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu. Prethodno, kraj kovčega sa Tihićevim posmrtnim ostacima, u zgradi parlamenta BiH smjenjivala se počasna straža, a bila je otvorena i knjiga žalosti, u koju se upisao veliki broj domaćih i stranih zvaničnika i građana BiH.

Sulejman Tihić preminuo je 25. septembra nakon duge i teške bolesti.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog