Tehnologija

Ovo su trenutno "najbolji smartfoni na svijetu"

Vrijeme novogodišnjih praznika je pred nama, a jedan od poklona kom će se baš svako obradovati je mobilni telefon. Međutim, nije uvijek lako odabrati jer je na tržištu mnoštvo modela.

Business Insider napravio je listu trenutno najboljih smartfona na svijetu.

Na prvom mjestu je neprikosnoveni iPhone 6 koji je trenutno najtraženiji, jer predstavlja savršen spoj dizajna i raznovrsnih aplikacija. Apple se pobrinuo i da poveća ekran na novom modelu. Ovo bi trebalo da bude vaš prvi izbor osim ako ne možete bez Android operativnog sistema. Cijena ovog telefona iznosi 649 dolara.

Na drugom mjestu je takođe novina iz Applea, iPhone 6 Plus. Ukoliko želite fablet onda je ovaj trenutno najbolji na tržištu. Za razliku od fableta koji mogu biti "debeli", glomazni i plastični, iPhone 6 Plus je savršen, piše Business Insider. Cijena iznosi 749 dolara.

Treći na listi najboljih je Galaxy Note 4 za koji kažu da je najbolji telefon koji je Samsung ikada napravio. Ima 5,7-inčni ekran, najbolji ikada upotrebljen na jednom pametnom telefonu. Okružuje ga metalni okvir koji čini telefon mnogo čvršćim od ranijih verzija. Cijena iznosi 750 dolara.

HTC One (M8) je sljedeći na listi. To je najbolji telefon s Android operativnim sistemom koji trenutno možete kupiti. Dizajn je prekrasan, a metalna konstrukcija veoma kvalitetna. Ovaj telefon ima dodatnu zadnju kameru koja deluje kao senzor dubine tako da kasnije možete modifikovati fotografije. Cijena ovog smartfona iznosi 540 dolara.

Moto X je novi Motorolin pametni telefon i pretenduje da preuzme titulu najboljeg Android telefona. Slično kao i Google Nexus 5, Moto X veoma brzo dobija najnovije promene OS-a. Izgled mu je veoma primamljiv, a displej je 5,2-inčni. Cijena iznosi 500 dolara.

Ostali telefoni na listi najboljih:

6. OnePlus One - 300 dolara (zaključan)

7. Samsung Galaxy S5 - 610 dolara

8. Sony Xperia Z3 - 630 dolara

9. Google Nexus 5 - 349 dolara (zaključan)

10. LG G3 - 599 dolara

11. iPhone 5S - 549 dolara

12. HTC One M8 for Windows - 600 dolara

13. Nokia Lumia 1520 - 585 dolara

14. Amazon Fire - 450 dolara

15. BlackBerry Passport - 600 dolara

Izvor: B92
Komentari
Blog