Vijesti

"Ako vidite ovakav krov, pozovite policiju"

Holandskim snagama reda i mira ovih dana znatno olakšan posao, jer snježne padavine otvaraju prostor za jednostavan trik i mnogo lakše otkrivanje kriminalnih radnji.

Za uzgoj marihuane potrebno je mnogo toplote, a ove zime se ispostavilo da su pogriješili oni koji su odlučili da ilegalne farme drže u potkrovljima, a ne u podrumima.

Kuće na čijim se krovovima snijeg brzo topi i kratko zadržava, tako ispod crijepa ponekad kriju mnogo više od adaptiranog potkrovlja ili loše izolacije, pa su širom zemlje u posljednjih 20-ak dana izvedene uspješne racije.

“Nema snijega na krovu vašeg komšije? Prijavite to policiji, jer se unutra možda krije ilegalna farma kanabisa”, navodi se u tvitu policije grada Harlema.

Zahvaljujući suvim krovovima, u Zutfenu je prije nekoliko dana pronađena mala farma sa 88 biljaka, dok su u Arnhemu u srijedu izvedene dvije racije u kojima je uhapšeno više ljudi.

Najveći ulov je policija nakon komšijske dojave “sumnjivog krova” imala u Amersfortu – 500 biljaka vrijednih više od 50.000 dolara.

“Policija je odlučila da sprovede istragu jer je krov kuće bio potpuno suv, dok je na svim ostalim u ulici bilo snijega”, rekao je portparol policije.

Doduše, momci u plavom ovih dana vjerovatno često pozvone i onima koji su samo napravili još jednu sobu u svojoj kući, tako da zarad komšijskih odnosa treba biti prilično obazriv po pitanju ovog apela holandske policije.

Izvor: B92
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog