Tehnologija

Sve što trebate znati o Apple satu

Imamo sve finalne informacije o Apple satu. Ali, prvo da se podsjetimo neki važnih stvari prije nego što zaronimo u sve ono što "Apple Watch" može uraditi.

 
U prodaji će biti od 24 aprila, dok pretprodaja kreće 10. Takođe, bićete u mogućnosti da svratite u Appleove prodavnice i testirate sat prije kupovine.
 
Postoje tri verzije Apple sata koje dolaze u dvije velićine ekrana. Cijena će varirati od opcija koje izaberete.
 
Najjeftinija vezija je Apple Watch Sports, koja ima aluminijumsko kućište. Cijena se kreće od 349 dolara za sat sa malim ekranom do 399 dolara za model sa velikim ekranom.
 

 
Sljedeći je Apple Watch, koji je napravljen od čelika. Početna cijena je 549 dolara (mali ekran) ili 599 dolara (veliki ekran). 
 
Zadnja verzija Apple Watch Edition, napravljena je od 18-karatnog zlata. Startna cijena će biti 10.000 dolara i samo će biti prodavana u odabranim vrhunskim trgovinama. Najskuplja verzija Apple Watch Editiona će koštati 17.000 dolara.
 
Ne morate vaditi telefon
 
Najvažnija stvar za Apple sat je da vas čuva od toga da stalno vadite vaš telefon kako biste vidjeli obavijesti.
 
Umjesto toga, većina akcija na satu je "kratka interakcija", koja oduzima samo nekoliko sekundi, kao odgovaranje na dolaznu poruku.
 
Apple Watch treba iPhone 5 ili noviju verziju, instalirate aplikaciju i upravljate ostalim podešavanjima koristeći Apple Watch aplikaciju za iPhone.
 
Apple tvrdi da baterija sata može trajati cijeli dan, oko 18 sati pod normalnim korištenjem. Trebate ga puniti svaku noć koristeći specijalni magnetni konektor
 

 
Komunikacija je sljedeći ključ. U dodatku da odgovarate na tekstualne poruke i glasovne pozive, postoji nekoliko Apple Watche-specijalnih dodataka. Na primjer, možete nešto nacrtati na ekranu sata i da se to pokaže na satu od prijatelja. Možete razmjenjivati nove Apple Watch smajlije, i začudo, ritam svog srca. Apple ove karakteristike naziva "digitalni dodir" (Digital Touch), a vi ga aktivirate dodirom na tipku, koja se nalazi na bočnoj strani uređaja.
 
Prilagođene aplikacije sa iPhonea
 
Postoje ugrađeni fitnes-tragači, koji prate vaše korake, otkucaje srca i koliko puta ustanete. Sat takođe dostavlja sedmični fitnes izvještaj, te daje vam sugestije kako biste mogli napredovati iz sedmice u sedmicu.
 
Konačno, Apple sat vam prikazuje sve obavijesti sa aplikacija na vašem telefonu. Programeri su prilagodili svoje aplikacije za iPhone za rad na satu, koristeći opciju "Glances". Ova opcija vam omogućava da "prevučete oko" da provjerite stvari kao što su vrijeme, lajkovi na Facebooku, kalenar događaja, bilo šta što želite. "Glances" se može prilagoditi da vam prikazuje više opcija što duže gledate u ekran.
 
To je to, pogled na Apple Watch u visokom novou. Postoji tonu drugih funkcija. Možete primati pozive i govoriti vašem satu šta treba obaviti za vas. Možete plaćati preko Apple Paya, itd...
 
Takođe, sigurno će mnogo toga više biti otključano nakon što programeri budu imali više vremena za razvijanje aplikacija.
 
izvor: Business Insider/Oslobođenje
 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog