Vijesti

Lukač: Radišić će biti uhapšen kada dođe u RS

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da će Mile Radišić biti uhapšen čim dođe u RS. Na pitanje kako je policija RS uopšte dozvolila da Radišić ode iz zemlje i pored toga što je osuđen na tri godine zatvora, Lukač je rekao da to pitanje treba postaviti - Radišiću.

 
"Radišić će biti uhapšen onoga trenutka kada uđe u RS. Mi nemamo informaciju gdje se on krije, niti smo dobili podatke o tome da je on u Beogradu. Radišić je Srpsku napustio prije nego što je za njim raspisana međunarodna potjernica i morali biste njega pitati zašto je to uradio", rekao je Lukač.
 
Radišić je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog milionskih malverzacija cijenama akcija "Medicinske elektronike". Optužen je da je organizovao kriminalnu grupu, s ciljem da stekne isključivo i ekskluzivno pravo kupovine državnog kapitala preduzeća "Medicinska elektronika", po znatno nižnoj cijeni od stvarne. Tako su snizili cijenu akcija na banjalučkoj berzi, nakon čega je Mile Radišić podnio zahtjev za preuzimanje akcija preduzeća direktnom ponudom, što mu je i odobreno, te je na taj način postao većinski vlasnik ove kompanije.
 
izvor: Klix
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog