Vijesti

Januz i njegovi zamjenici oštetili budžet Kozarske Dubice za 168.000 KM

Protiv bivšeg načelnika opštine Kozarska Dubica Nine Jauza (36) i još dvije osobe policija je podnijela izvještaj zbog sumnje da su oštetili pomenutu opštinu za oko 168.000 maraka, saznaje "Glas Srpske".

Osim Jauza, osumnjičeni su i Milan Subotić i Borjanka Stanišić. U CJB Prijedor rekli su, navodeći inicijale, da je protiv Jauza podnesen izvještaj zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, dok su Subotić i Stanišićeva osumnjičeni za falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Jauza policija sumnjiči da je u vrijeme dok je bio načelnik prekoračio ovlašćenja i odobrio izmještanje trase dijela kanalizacione mreže mimo projektne dokumentacije.

Projekat se odnosi na snabdijevanje vodom i odvođenje oborinskih i fekalnih voda na području pomenute opštine.

On je nesprovođenjem zakonom propisane javne nabavke prilikom dodjele radova građevinskom preduzeću iz Istočne Ilidže, te sprovođenjem fiktivnog postupka javne nabavke, poslije izvršenih radova omogućio sticanje i korist za izvedene radove od 248.388 maraka, a tom prilikom je opština Kozarska Dubica oštećena za 168.488 maraka - stoji u saopštenju iz policije.

Dalje je navedeno da je Subotić osumnjičen da je kao nadzorni organ potpisao falsifikovane građevinske dnevnike, a koji su sačinjeni da bi se prikrilo vrijeme izvođenja radova na izgradnji dijela kanalizacione mreže koja je izgrađena prije sprovođenja postupka javne nabavke i potpisivanje ugovora o izgradnji tog dijela kanalizacione mreže.

Stanišićeva je kao odgovorno lice građevinskog preduzeća iz Istočne Ilidže, koje je izvodilo radove, sačinila lažne građevinske dnevnike u koje je unijela neistinite podatke o vremenu izvođenja radova.

Jauz je u petak rekao da je ranije u policiji dao izjavu i tvrdi da su svi radovi izvedeni u skladu sa zakonom, te da je ispoštovan Zakon o javnoj nabavci.

Aktuelna vlast u Kozarskoj Dubici podnijela je krivičnu prijavu protiv mene kao načelnika opštine od 2009. do 2012. godine i Okružno tužilaštvo je izdalo naredbu da budu obustavljene istrage za period od 2009. i 2010, jer nije bilo kršenja zakona. Nadam se da će u skorije vrijeme završiti istragu i za 2011. i 2012. godinu. Ja sam za to da Tužilaštvo ispita rad svakog državnog službenika pa tako i moj. Ove prijave rezultat su političkog obračuna SDS-a i PDP-a protiv SNSD-a - pojasnio je Jauz.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat je bio veoma bitan i sa njim je povećan kvalitet života građana.

Izvor: Glas Srpske
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog