Vijesti

Nenad Stevandić i Marko Aćić demantovali vijest satiričnog karaktera!

Povodom objave satirične vijesti "Vlada RS ukida konkurse i osniva Agenciju za zapošljavanje po slobodnom nahođenju", koja je objavljena danas na našem portalu, vjerovali ili ne, stigli su nam i demanti i reagovanja iz NS RS.

ZAHTJEV ZA OBJAVLjIVANjE DEMANTIJA 

Poštovani, 

U skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete Republike Srpske zahtjevamo da objavite demanti na tekst pod naslovom „Vlada RS ukida konkurse i osniva Agenciju za zapošljavanje po slobodnom nahođenju“ objavljen na Vašem portalu u četvrtak, 4. februara 2016. godine. 

U pomenutom tekstu navodi se da je generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske Marko Aćić dao izjavu Vašem mediju što nije tačno. 

Generalni sekretar Narodne skupštine Marko Aćić nikada nije dao izjavu novinaru portala Frontal.ba na temu kojom se bavite. 

Očekujemo da demanti objavite u zakonski predviđenom roku kako bi mogli da preduzmemo dalje korake u skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete. 

Generalni sekretar Narodne skupštine

Marko Aćić

 

Reagovanje Nenada Stevandića

Poštovani,

Povodom teksta objavljenog na Vašoj internet stranici pod naslovom „Vlada RS ukida konkurse i osniva Agenciju za zapošljavanje po slobodnom nahođenju", autora Stefana Blagića i Aleksandra Popadića, molim Vas da objavite moje reagovanje, obzirom da je u tekstu navedena izjava koju autorima nisam dao niti su je od mene tražili. Kao javnoj ličnosti i političaru, ne smeta mi šala na moj račun jer smatram da je to dio političkog i javnog života, te da objavljivanje satiričnih tekstova pokazuje da je naše društvo dostiglo određen stepen demokratije, slobode medija, izražavanja i govora. Želim da Vam skrenem pažnju da, prilikom objavljivanja tekstova te vrste, naglasite da se radi o izmišljenim izjavama kako čitaoci ne bi bili dovedeni u zabludu, jer ne znaju svi šta je satirični portal „njuz.net", koji Vam je poslužio kao uzor.

Srdačan pozdrav, 

Nenad Stevandić

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske

Zanimljivo je da je dr Nenad Stevandić na satiričnu vijest reagovao odmah, a da u nekoliko navrata nije našao za shodno da odgovori na suštinski važna pitanja koja mu je upućivala naša redakcija u posljednjih 6 mjeseci. 

Navedenu vijest satiričnog karaktera možete pročitati ovdje. 

Autor: Frontal

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog