Tehnologija

Kompanija Konica Minolta otvorila Digital Innovation Square u Sarajevu

- Prvi showroom u branši industrijske štampe u BiH -

Kompanija Konica Minolta otvorila je danas svoj prvi Digital Innovation Square by Konica Minolta u Sarajevu, a programu svečanog otvaranja prisustvovao je veliki broj gostiju iz struke industrijske štampe i medija.

Na otvaranju ovog unikatnog showrooma, predstavljene su i izuzetne Konica Minolta mašine sa multifunkcionalnim performansama specijaliziranim za printanje sa folijom i digitalni print naljepnica: sistem za štampu  sa metalnim efektom MGI Meteor Unlimited Colors XL Plus koji je najavljen kao inovativno all-in-one ispisno i foiling rješenje, te AccurioLabel 190, koji, prema riječima znalaca, nadmoćni nasljednik hvaljenog bizhub PRESS C71cf uređaja, specijaliziranog za izradu etiketa. Ove mašine kombiniraju najbolje od štampača i vrhunskog foiling rješenja, odgovarajući na potrebe modernog poslovanja, te dajući priliku za optimalno korištenje resursa, brže i pouzdanije procese protoka dokumentacije i informacija i svakako, uštede. Stoga su na predstavljanju čak i najzahtjevniji uzorci bili besprijekorno realizirani pokazujući zašto je baš Konica Minolta godinama svjetski broj jedan, kada je u pitanju izvrsnost produkcije kolor štampe

„Kada smo prije dvije godine proslavili prvih deset godina postojanja Konica Minolte na bh. tržištu, postavili smo sebi visoke ciljeve za budućnost, kada su u pitanju mašine visokih performansi. Slijedeći globalne trendove, Konica Minolta je naglasila svoju predanost tržištu naljepnica i ambalaže i od tada se širi kako bismo osigurali pristup novim tržištima i kupcima sa METEOR Unlimited Colors industrijskim mašinama. Stoga smo danas u showroomu koji će nam ubuduće služiti za demonstraciju noviteta i njihovih performansi, i da bismo predstavili svjetske uspješnice - Konica Minolta mašine koje kombinuju najbolje osobine štampača sa završetkom folije", rekao je u svome obraćanju prisutnima Mirza Merzić, direktor Konica Minolta poslovnih rješenja BH.


(Mirza Merzić)

On je istakao i da je ovo je prvi bh. Digital Innovation Square by Konica Minolta u Bosni i Hercegovini i da će jednako koristiti kako potencijalnim, tako i sadašnjim kupcima i korisnicima njihovih usluga.

"Kao i do sada, Konica Minolta poslovna rješenja BH posvećena je potrebama svakog pojedinačnog klijenta, te je DIS još jedan od koraka u kreiranju najpraktičnijih i najzanimljivijih rješenja za najrazličitije grupe korisnika naših usluga“, rekao je Merzić.

Stručnjaci Konica Minolte demonstrovali su ovom prilikom štamparsku moć MGI Meteor Colors XL Plus mašine okupljenjima, a nakon toga predstavili i AccurioPress C3070. Merzić se posebno zahvalio partnerima za podršku, poticaje i višegodišnje povjerenje, naglasivši da ova kompanija i njen tim već od početka u BiH postižu zavidne rezultate poslovanja zahvaljujući inovativnim poslovnim rješenjima, te da taj tempo namjerava zadržati i u narednom periodu.

Svečanosti su, osim zaposlenih kompanije Konica Minolte i međunarodnih i domaćih strateških partnera kompanije, prisustvovali predstavnici ambasade Republike Japana u BiH. 

***

Konica Minolta poslovna rješenja BH dio je porodice koju često nazivaju 140 godina starim startupom – kompanije koja svoje prve i inovativne korake bilježi još u 19. vijeku. Apsolutni evropski broj jedan u produkcijskoj štampi i digitalnom printanju u boji, kompanija snabdijeva svoje korisnike u 51 državi na cijelom evropskom kontinentu, a prisutna je i u osam država regiona gdje zapošljava 132 ljudi. Pod sloganom Mi dajemo oblik idejama - Giving Shape to Ideas, Konica Minolta je od 1995. do 2000. godine na domaćem tržištu djelovala preko podružnice u Hrvatskoj, poslije  kroz partnerske firme, a 2006. otvorila je svoje predstavništvo u BiH. Dvije godine poslije, predstavništvo je preraslo u firmu Konica Minolta poslovna rješenja BH d.o.o. i trenutno posluje uz podršku partnera širom Bosne i Hercegovine. Novootvoreni DIS - Digital Innovation Square samo je jedan od odgovora Konica Minolta grupacije na zahtjeve tržišta i modernog poslovanja. 

Konica Minolta Business Solutions posluje u više od 80 zemalja Evrope, Amerike, Srednje Azije, Srednjeg Istoka i Afrike, sa više od od 43.000 zaposlenika širom svijeta. Sastavni dio upravljačke filozofije je briga o očuvanju okoliša.

 

 

Frontal
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog