Frontal Blog Challenge

Završen drugi modul Frontal Blog Challenge obuke

Drugi modul Frontal Blog Challenge obuke za blogere održan je od 30. novembra do 02. decembra 2018. godine na Jahorini.

Na drugom modulu Frontal Blog Challenge obuke učesnici su imali priliku da nauče kako da koriste alate za SEO optimizaciju tekstova i fotografija, nadogradivši tako stečena znanja sa prvog modula koji je održan početkom novembra tekuće godine na Kozari.


(Ivana Ćirković)

Učesnici su se i detaljnije upoznali sa veb i kontent analizom. Naglasak je bio na kreiranju kvalitetnog sadržaja, te pravilnoj promociji tekstova uz upotrebu određenih veb alata.

„Iako sam se ranije bavila temama koje smo obrađivali tokom predavanja, ovaj seminar mi je pomogao da još dublje shvatim kako se koriste veb alati koji omogućuju bolju optimizaciju i veću vidljivost teksta. Dopalo mi se što smo imali priliku da razgovaramo sa blogerima koji su podijelili svoja iskustva sa nama i bolje nas pripremili za izazove koji nam predstoje“, kazala je Ana Veselinović, jedna od učesnica Frontal Blog Challenge-a.

Tokom tri dana obuke učesnici su imali priliku da slušaju predavanja Dragana Varagića, internet stratega i jednog od vodećih regionalnih stručnjaka u svijetu internet savjetovanja i Ivane Ćirković, konsultanta za internet marketing, te iskustva blogera Petra Vojnovića i Adisa Nadarevića.


„Prijavio sam se na Frontal Blog Challenge jer se ranije nisam susretao sa blogom, želio sam da naučim osnove pisanja bloga, kako poboljšati pozicioniranje svojih radova na vebu i ta znanja da primjenim pri pisanju tekstova na lokalnim medijima. Oba modula su i više nego ispunila moja očekivanja i kući se vraćam sa mnogo znanja o brojnim temama koje smo obrađivali i koje će mi koristiti u mom budućem radu“ kazao je Sejo Ivković, takođe jedan od učesnika.

Više informacija o Frontal Blog Challenge-u možete pronaći direktno na portalu Frontal, ali i na društvenim mrežama prateći zvanični hashtag projekta #FrontalBlogChallenge.

Projekat se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BIH.

 

Frontal
 
Blog