Kultura

Šerbedžija: "Tenis se najbolje igra tamo gdje ga igra Novak Đoković"

Jedan od najvećih glumaca s prostora Zapadnog Balkana Rade Šerbedžija stigao je u Beograd kako bi pred publikom premijerno odigrao predstavu „Ko se boji Virdžinije Vulf?“ pa je odgovarajući na pitanja novinara emisije "Premijera" na RTV Pink rekao da svoj uspjeh u Holivudu u stvari i ne smatra toliko velikim.

”Holivud mi ništa nije ni donio, ni odnio. Za mene Holivud i nije Holivud. Pozovu me, odem tamo, snimim ponešto, vratim se kući, opet odem, snimim i tako ukrug. Možda je moja prednost što svoj uspjeh u Holivudu ne smatram nekim užasno velikim uspjehom. Imate onih glumaca koji se pojave u nekoj maloj sceni, pa se pohvale ovdje i sve novine se raspišu. To umije dobro da me zasmije jer zaista nikada nisam bio iz takve priče.”

Dodao je da ne može sebe zamisliti kako svako veče igra u teatru, jer kako šaljivo kaže:”Ipak preferiram kafanu”, a zatim je rekao da je toliko puno igrao u pozorištu da je do svoje 44 godine sve odigrao.

“Ranije sam odlazio u kafane, ali mi je Lenka to ukinula onog trenutka kada me je uzela pod svoje. Zato mi ostaje tenis, na koji odlazim posle obaveza u pozorištu i u tome pronalazim zadovoljstvo. Slično je, šta znam. Kad ovako razmislim, ne bih znao gde se igra bolji tenis, u Londonu, Americi ili Srbiji. Sigurno je samo da se najbolje igra tamo gdje ga igra Novak Đoković.”

Novinarima je i šaljivom pričom objasnio zašto nikada ne gleda svoja filmska ostvarenja. Kako kaže, poznatog pozorišnog glumca su pitali zašto ne gleda predstave svojih kolega, a on je rekao:”Sine, da li si ti vidio da skretničar koji radi cijelu noć i diže skretnicu i pušta vozove, kad završi ujutru posao ide gledati svog druga skretničara koji to isto radi?”

 

Frontal

 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog